• bg
  • en

За нас

Частна детска градина “Немо” е създадена през 2006 г. от Надежда Караманска и Моника Петрова с мисията: Да отглежда и възпитава децата с много музика, като събуди у тях радостта от общуването с нея. Липсата на Музикална детска градина на пазара на частното образование ги провокира да осъществят този проект водени от принципа за оригинална и неповторима идея.

Надежда Караманска е дете от семейство на музиканти. Самата тя от 4-годишна възраст свири на пиано. Впоследствие завършва Немската гимназия в гр.Хасково и Пловдивски Университет ”Паисий Хилендарски” със специалности Предучилищна педагогика и Музикален ръководител в детска градина. През 1992г. получава специалност по немски език в детска градина и начална степен. От 1989г. работи като детски учител, като през периода 2002 – 2005г. е била базов учител по български език към СУ „Св. Климент Охридски” – Факултет по начална и предучилищна педагогика.

Моника Петрова завършва Държавно музикално училище “Панайот Пипков“ гр.Плевен. През 1994г. завършва ДМА „Панчо Владигеров”, Факултет за поп и джаз музика в класа по акордеон на доц. Георги Гълъбов. През 1998г. печели стипендия от Австрийското Министерство на науката и транспорта с проект за историята и педагогиката за акордеон. Впоследствие завършва две следдипломни квалификации по „Начална педагогика” и „Начална педагогика с немски език” към СУ „Св. Климент Охридски“. През  2018г. Моника Петрова решава да последва мечтата си да стане преподавател по акордеон и заминава със семейството си за Германия.

От лятото на 2018 г. Ива Стоянова става управляващ съдружник в  „ЧДГ „НЕМО“ ООД.  Тя е социолог по професия, но случайно, или не попада в детската градина. Израснала в семейство на учители и музиканти, тя има афинитет към децата и музиката и успява да открие своето място в Музикалната детска градина на София. Удовлетворението от работата и  успехите, които постига  я провокират да продължи образованието си с магистратура „Предучилищна педагогика“ към СУ „Св. Климент Охридски“.